Pilav Tarifi


Bekar evlerinin vazgeçilmezi, evlerimizin olmazsa olmazıdır, pilav. İlk tarifimi pilavdan yana yapıyorum, çünkü gerçekten, olmazsa olmazıdır sofralarımızın.

Pilav yaparken karşımıza birkaç sorun çıkabilir; ya az pişiririz hamur gibi olur ya da pirinç taneleri sert kalır; ya da ocakta unuturuz ve dibi tutabilir...

Pişirme süresinin kısa, tarifinin basitliği sebebi ile sofralarımızda yer bulan pirincin yapımı için gerekenler:

1 Ölçek Pirinç
1,5 Ölçek Kaynamış Su
1 Kaşık Margarin (isteğe göre tereyağı)
Yeteri kadar tuz.

Annem, pilavı göz kararı yapar ancak acemi olanlar için olmazsa olmazı ölçektir. Mesela bir bardak. Eğer pirinci bir bardak kullanıyorsanız, suyu iki bardağa yakın bir oranda kullanmalısınız.

1/1.5 oranı kesin kuralımızdır. Ne az ne de fazla bir oran kullanınız. Aksi halde pilavınız aşırı sert ya da lapa lapa bir durumda kalacaktır. Pirinci, yemeğe başlamadan önce bol su ile yıkıyoruz. Böylece pirincin içindeki nişastası çıksın. Yoksa yine lapa lapa bir pilav yemek zorunda kalabiliriz.

Pilav yaparken tereyağı kullanmamızın sebebi, vereceği lezzettir. Bunun yanı sıra bütün yağ çeşitleri kullanılarak pilav yapılabilir. Bir bardak pirinç için bir kaşık (50 gram) yağ ideal bir ölçüdür. Pilavı yaparken kaynar su kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Tencere içinde yağımızı eritiyoruz. Yağımız iyice eridiği zaman üzerine suyumuzu ve pirincimizi ilave ediyoruz. Biraz karıştırıyor ve ocak ısısını en düşük seviyeye çekip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pirinç suyunu çekene kadar bekliyoruz. Pirincimiz suyunu çekince ocağımızı kapatıyor ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu kadar...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Bekara - Evliye Yemek Tarifleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes